Genel

 2019 yılı  Stajyer ücretleri ve teşvikleri 

stajyer öğrencilere ödenmesi gereken asgari tutar 548, 71 Türk Lirası olmuştur. Bu tutarın 182,90 Türk Lirası 20’den fazla personeli olan işyerleri için stajyer desteği olarak verilmekteyken; 20’den az personeli olan işyerleri için 365,80 Türk Lirası stajyer desteği olarak verilmektedir. 
Stajyer desteğinden aday, çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrenciler adına yararlanılabilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait işletmelerde eğitime devam öğrenciler, staj yapacak işletme bulunamaması nedeniyle stajını okulda yapan ortaöğretim öğrencileri ile öğretim programı gereği staj yapmak zorunda olmayan yükseköğretim kurumu öğrencilerinin yaptıkları stajlar destek kapsamında değildir. 
Stajyer desteğinden yararlanmak için işletmeler sözleşmede belirlenen devlet katkısı dâhil tutarı, en geç her ayın onuncu gününe kadar öğrencinin banka hesabına ödemek zorundadır. Banka hesabı olmayan öğrenciler için banka hesabı açtırması istenmelidir. İşverenin ödediği devlet katkısı tutarı, aynı ayın 25. Gününe kadar işletmelere ödenir. 

Bir Cevap Yazın

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et